Lagmatch mot Göteborgs Schackveteraner 2010

Med anledning av sitt 40-års jubileum, bjöd Göteborgs Schackveteraner in oss stockholmare till en lagmatch över 20 bord. Vi accepterade givetvis denna inbjudan, men kunde tyvärr inte få ihop till mer än 16 schackspelare, som satte sig på tåget till Göteborg den 2:a november.

Väl framme i Göteborg, blev vi lotsade via spårvagn till göteborgarnas spellokal i den anrika Allégården i Göteborg, där kaffe och macka väntade innan matchen startade. Eftersom Stockholmslaget bara bestod av 16 personer, fick vi låna 4 spelare från Göteborg, som vistats i Stockholm kortare elller längre tid.

Matchen spelades dubbelrondigt med 45 minuter per spelare och parti. I första ronden hade stocklholmarna vitt och i andra följaktligen svart. I rondpausen bjöds vi på lunch, men det hjälpte föga. Göteborgarna vann även andra ronden med förkrossande siffror, som framgår av bordsresultaten nedan:

Rond 1 slutade 12 - 8 till Göteborgs favör och Rond 2 slutade 15½ - 4½ till Göteborg.

Trots det svidande nederlaget, hoppas vi att detta kan bli en årlig tradition och ser gärna, att göteborgarna besöker oss någon gång under våren. Vi lovar då att att bjuda på starkare motstånd.

Foto: Kjell Persson

Här vinner Ingvar Gummesson sitt parti mot Börje Ericsson . Intresset för partiet på första bordet mellan Roman Agrest och Uno Axelsson var stort.
Här pågår full kamp vid brädet. Stockholmsveteranernas lagledare Lars-Erik Åberg överräcker ett tackdiplom till Göteborgslagets lagledare Ingvar Gummesson.