Lagmatch mot Göteborgs Schackveteraner 2017

Göteborgs Schackveteraner gästade oss den 15:e mars för att spela en lagmatch mot oss stockholmare över 12 bord.

Före matchstart överlämnades en schackbok till Stockholms Schackveteraner (SrS) som gåva från göteborgarna.

Eftersom göteborgarna var 10 man, så lånade vi ut två man (Lars Hörling och Lars Owe Andersson), så att vardera lagen bestod av 12 man.

Matchen spelades i två ronder med mellanliggande lunchpaus. Tidsdisponeringen var 40 minuter + 10 sekunder per drag och spelare. Efter lunchpausen bytte vi motståndare och färg, så att spelaren vid bord 1 mötte spelaren vid bord 2 o.s.v enligt machprotokollet nedan.

Stockholmarna vann första ronden med 7 - 5 och andra med 8½ - 3½. Matchprotokoll 2017.

En speciell eloge ska ges till tävlingsledaren Björn Löwgren, som lyckades genomföra tävlingen på ett bra sätt, trots avhopp och efteranmälningar.

En eloge vill vi också ge till Sonja, som hade gjort en suveränt god Biff á la Lindström till drygt 30 spelare och på kort varsel ordnat fram två stycken vegetariska rätter till göteborgarna.

Vi konstaterade efter matchen, att det faktiskt var sju år sedan SrS mötte Göteborgs Schackveteraner i Göteborg. Vill du veta hur det gick då, så kan du se det här. Lagmatch 2010.

Foto: Kjell Persson

Bengt Hammar och Sven-Gunnar Samuelsson möter Sören Svensson och Feliks Przysuski. Hans Rånby och Jan Stachovicz möter Robert Viklund och Anders Kvarby.